woensdag 6 juni 2012

Ik geef de pen door aan... Dora

Hoi ik ben een volgster op dit blog en er is me gevraagd om een paar vragen te beantwoorden.

Interview deelnemer:

1.    Naam: Dora Buist- De Vries

2.    Geboorteplaats: Drachten, opgegroeid in plaatsje De Wilp. (provincie Groningen)

3.    Geboorte jaar:  ik ben geboren in het jaar 1973 en ik ben één van de tweeling, heb een tweeling broer.

4.    Gehuwd/kinderen?  In 1995 getrouwd met mijn man René en samen hebben wij kinderen, Marianne (15), Edwin(overleden,hij zou nu 13 jaar zijn), Rebekka(12) en Wiljam(9)

5.    Hobby’s: knutselen met of zonder de kinderen. (:  tekenen, lezen, films kijken, wandelen/groentetuin.

6.    Hoeveel tijd je per week aan kaarten maken?  In principe als er niks tussen komt dan is dinsdag avond en woensdag middag  mijn knutseldagen. Maar vaak verschuift het ook, en dan is er net wanneer ik aan tijd heb of dat ik echt een kaart nodig heb.

7.    Heb je favoriete stempels, zo ja welke? Christine Haworth, Nellie snellen, Marianne Design, penny black, op verlanglijstje: Sheena douglas, en house mouse.

8.    Wat vind je hier zo leuk aan? Die stempels zijn zo gedetailleerd,  zo goed getekend, net echt.

9.    Waarmee kleur je de stempelafdrukjes in? met derwent colour soft kleurpotloden, en sinds kort heb ik ook derwent aquarel kleurpotloden, gekregen voor mijn verjaardag vorig jaar. Daarmee ben ik nog aan het oefenen , tijd is schaars dus dat staat nog helaas op een laag pitje.

10.                      Heb je een eigen blog? Ja die heb ik, en dat is Dora-knutselhoekje.blogspot.com

11.                      Wanneer ben je hiermee begonnen? Vorig jaar. Via mijn vriendin. Zij had al lang een blog En op haar blog kon je natuurlijk doorlinken om kaarten te kunnen bekijken.  Daar ben ik het eerst mee begonnen. En pas later een eigen blog.  Deze blogwereld is erg leuk, ik ben wat voorzichtig met iets op internet te zetten en mijn dochter vond het in het begin een beetje vreemd want je ‘ontmoette’ natuurlijk ‘vreemde, onbekende’ personen.

12.                      Bezoek je ook wel eens markten, workshops?  Nou….ik kreeg een eerste workshop voor mijn verjaardag van een vriendin over  inkleuren van stempels, want dat was onbekend voor mij, en ik ben voor het eerst naar Kreadoe geweest met een aantal dames die ook nieuwsgierig waren. Voor de rest nog nooit. Binnenkort een workshop pasteltekenen. (-:  (ook de eerste keer, ik mag heel graag tekenen)

Eerder toen de kinderen klein waren had je helemaal geen tijd voor, ik kwam toen niet verder dan met het maken van 3D kaarten. Maar ik knutselde heel veel met de kinderen, zodra ze konden verven met de vingers(1 jaar). ze konden bij mij altijd wel lekker ’kliederen’ hihi. Behanglijm was toen ook altijd aanwezig, net als klei, papier,kleurtjes,strijkkralen,en het mooiste….zand en water….prachtig vonden de kinderen dat!!

en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn vb: klei en dat versieren met strijkkralen of gewone kralen en als ze te klein zijn, dan met houten kinderkralen, leuk effect krijg je dan en de kinderen hebben plezier. Ik heb een keer op een mooie warme dag in de achtertuin, het terras met oude behangrollen beplakt en toen konden de kinderen met waterverf  gaan verven, met hun handen, met hun voeten, geweldig!! Uiteindelijk zaten ze zelf helemaal onder de verf, maar wat geeft het, schitterend gezicht, leverde mooie foto’s op. Haha.

13.                      Hoe kom je steeds aan nieuwe inspiratie voor je kaarten? Je begint gewoon..…niet altijd,hoor?…net als bij deze blog heb je altijd een sketch en dan is het voor de rest het aankleden, en dan is het passen en meten.  Welk papier kan je goed combineren en welke tierelantijntjes passen er bij.  Ik probeer altijd wat en past het niet dan ga je wat anders proberen. Toch? En natuurlijk heb je nog een hulpje….de blogwereld dat staat vol met ideeën.14.                      Heb je een eigen hobbykamer? Nee, misschien wel iets voor de  toekomst. We zouden de boerderij-huis nog gaan verbouwen maar eerst ons huis in het dorp verkopen. Staat inmiddels 2 jaar te koop. We hebben een jaar terug het akkerbouwbedrijf van mijn schoonouders overgenomen.

15.                      Doe je nog meer met je hobby? Iets specifieks?  Nee…soms zou ik wat meer met het tekenen  willen gaan doen.

16.                      Wil je graag nog iets leuks kwijt? Dank je wel voor deze interview en ik hoop dat jullie met deze blog lang kunnen doorgaan.

17.                      Zou je misschien een leuke foto willen laten zien van je hobbyplek?  Oké, mijn hobby plek is een stukje van de overloop, daar staan alle creatieve spullen, ook voor de kinderen .Alles moet nog worden opgeknapt vandaar dat ik niet netjes op het behang ben. Plak er van alles op, (tja…behang van 40 jaar oud.) Mooie gekregen kaarten of tekeningen van de kinderen.

Op de overloop is geen dag licht en geen verwarming.  En dan ga ik vaak naar beneden aan de keukentafel met het mooie uitzicht. Hihi.

Heel erg bedankt voor dit leuke gesprek!
Groeten Judith11 opmerkingen:

 1. Leuk om dit intervieuw te lezen!!! Enne...volgens mij ben je een heeeeeele leuke moeder!!!!! ;-)

  Groetjes Suus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk interview Dora, en ik denk dat het daar vaak begint met de hobby. Dan bedoel ik knutselen met de kinderen.
  Het tekenen heb je al in je zitten dus gaat goed.
  liefs, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk interview Dora en wat gezellig om je nog wat beter te 'leren kennen':0)
  grtz Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan Dora. Zo hebben we je een beetje beter leren kennen.En wat een prachtig uitzicht hebben jullie bedankt voor het leuke interview Groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n echte knutsel moeder, herken er veel in, leuk interview Dora.

  groetjes

  Folkje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk interview Dora,succes met de verkoop van je huis, kan je aan de gang voor een eigen kamertje.
  gr. liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :Dora, leuk om je verhaal te lezen, als ik nu je kaarten zie, dan heb ik er nog een plaatje bij.
  Groet,
  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk interview heb je gegeven Dora. Succes met van alles. Groetjes Marga.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Dora,
  Wat een leuk interview,leuk wat meer van je te weten.Ik vind dat je prachtig kunt tekenen.Dus succes met de workshop die je gaat volgen.Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk Dora zo weet ik gelijk meer van je.
  Groetjes van hennie je nieuwe volger.

  BeantwoordenVerwijderen

Hier kun je een reactie achterlaten, dat zou ik erg leuk vinden!